13421

В Одесі стартував міжнародний кінофестиваль


IX Одеський міжнародний кінофестиваль стартував 13 липня.

Церемонії відкриття та закриття фестивалю вестимуть Яніна Соколова та Олег Панюта.

 

Про це повідомляє 1NEWS.

Як зазначається, обидві церемонії – 13 і 21 липня – відбудуться в Одеському національному академічному театрі опери та балету.

Першого “Золотого Дюка” за внесок у кіномистецтво на ОМКФ-2018 отримає видатна українська акторка Ада Роговцева, яка понад 60 років присвятила акторському мистецтву, а її творчий доробок – це більш як 150 ролей в театрі та понад 100 теле- і кіноролей.

Фільмом відкриття IX ОМКФ буде стрічка “Жінка на війні”,  знята у копродукції Ісландії, Франції та України за підтримки Держкіно режисером Бенедиктом Ерлінгссоном. Фільмом закриття – фільм французького режисера П’єра Сальвадорі “Звільнені!” із Одрі Тоту в одній з головних ролей.

Спеціальними гостями IX Одеського кінофестивалю стануть американський актор, номінант на “Оскар” та “Золотий глобус” Ерік Робертс та  японська режисер і сценарист Наомі Кавасе, котра 1997 року стала наймолодшою володаркою “Золотої камери” Каннського кінофестивалю за першу повнометражну роботу “Сузаку”, а 10  років потому повернулась у Канни з фільмом “Траурний ліс” (2007) і здобула Гран-прі.

Джерело: Укрінформ

актори гості кінофестиваль Одеса приз режисер




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *