13442

Олександр Грановський розповів Українській Правді про протидію створенню вертикалі влади

Народний депутат БПП Олександр Грановський в інтерв’ю виданню «Українська правда» відповідаючи на питання журналіста «Як би ви описали модель управління, яку вибудував Петро Порошенко», розповів, що завдяки створенню антикорупційних органів (НАБУ і САП) побудова будь-якої вертикалі влади стало неможливим.

«Чому Янукович міг робити, що хотів? Тому що у нього були паралельно збудовані вертикалі в усіх напрямках. Були люди, які відповідали за виконання завдань і за покарання тих, хто ці завдання не виконує. Все було дуже жорстко.

Коли створена ціла антикорупційна інфраструктура, ніяких вертикалей ти не збудуєш. Ніхто не буде виконувати накази. Тому що всі розуміють, повірте – все, що сьогодні ти приймаєш якесь недобре рішення, а завтра тебе не буде кому захистити.

Влада більше не може вимагати чогось в обмін на певну ступінь гарантій захисту, ніхто не може сказати “Ти роби, а я тебе прикрию”, реально ж не прикрашає », – заявив Грановський.

Грановський вважає, що це сталося завдяки свідомій роботі президента разом з народними депутатами.

Нардеп також висловився щодо можливих перевиборів і поновлення ЦВК:

«Питання ЦВК не вирішили через страхи, не хочеться говорити паніку, частини залу. Оновлення Комісії відкриє шлях до перевиборів. Всім же очевидно, що зі старим складом ЦВК на перевибори ніхто не піде, тому що їх банально не визнає світова спільнота. Чи не з юридичної точки зору, тут все в порядку, а чисто з політичної. Входити в перевибори зі старою ЦВК ніхто не буде. Саме страх перевиборів не дав вирішити питання ЦВК зараз. Все інше – просто виправдання», – заявив Олександр Грановський.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *