13326

Лукашенко заявив, що Росія веде себе по-варварськи стосовно Білорусі

Президент Білорусі Олександр Лукашенко дорікнув Російській Федерації за недобросовісну конкуренцію та невиконання зобов’язань в межах Євразійського економічного союзу. Про це він сказав під час відвідування підприємства “Гомсільмаш”, передає БЕЛТА. Про це пише 1NEWS, посилаючись на УНН.

“Я хочу зберегти “Гомсільмаш”. У нас зараз важкий період – росіяни ведуть себе по-варварськи стосовно нас, публічно про це кажу. Вони від нас вимагають чогось, як ніби ми васали у них, а в рамках ЄАЕС, куди вони нас запросили, вони виконувати свої зобов’язання не хочуть. Ось вони і створюють неконкурентну ситуацію”, – заявив білоруський лідер.

Олександр Лукашенко зазначив, що в Росії дорікають американцям і Заходу у створенні “неконкурентної переваги”.

“А самі вони для нас такі ж неконкурентні створюють умови. Це ще тема нашої розмови з президентом Росії. Але ми повинні працювати в тих умовах, в яких сьогодні існуємо”, – сказав він.

Спілкуючись з працівниками підприємства, Лукашенко зазначив, що головне потрібно витримати два-три роки.

“На нас буде дуже сильний тиск з боку конкурентів. Ми затиснуті з Заходу різними “класами-лексионами” тощо, і ми затиснуті, на жаль, зі Сходу нашим старшим братом, який веде себе у конкуренції недобросовісно. Вони “Ростсільмаш” свій всіляко підтримують, субсидують, порушуючи наші домовленості в Євразійському економічному союзі. Це неправильно, несправедливо, і цю проблему ми не знімаємо з порядку денного білорусько-російських переговорів на рівні урядів і навіть президентів”, – зауважив президент Білорусі.

Нагадаємо, раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко заявляв, що вони готові запровадити контроль на кордоні з Росією, якщо Москва зі свого боку оголосить про таке рішення.

Білорусь Лукашенко Росія




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *