13325

Суд затримав екс-співробітника Одеської митниці Дениса Амінєва

Шевченківський районний суд міста Києва заарештував екс-співробітника Одеської митниці Дениса Амінєва на 60 діб із правом виходу під заставу в розмірі 30 млн грн, повідомила у Facebook прес-секретар Держфіскальної служби (ДФС) Наталія Непряхіна, пише 1NEWS, посилаючись на ГОРДОН.

“Слідчим управлінням фінансових розслідувань ОВПП ДФС проводиться досудове слідство у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом привласнення арештованих товарно-матеріальних цінностей. Мова йде про контейнери з нерозмитненим товаром орієнтовною вартістю 154 млн грн, якi у серединi червня були заарештованi як речовi докази”, – розповіла вона.

За словами Непряхіної, встановлено причетність Амінєва до привласнення арештованого товару, який вивозили вантажним транспортом нібито на інший склад.

“Ніхто зі співробітників Одеської митниці, як писали ЗМІ, не затриманий. Причетність групи митників до діяльності Амінєва навіть не розглядається”, – підкреслила Непряхіна.

Про затримання Амінєва повідомив 8 серпня в.о. глави Держфіскальної служби Мирослав Продан. За його словами, затриманого підозрюють у причетності до викрадення 37 контейнерів із нерозмитненим вантажем, який зберігали на території митного поста “Одеса–Центральний”.

Головний редактор “Цензор.НЕТ” написав 11 серпня у Facebook, що Амінєв є ватажком “одного з трьох найбільших мафіозних угруповань, зайнятих контрабандою товарів в Україні”. “На відео з камер в Одеській митниці, кажуть, видно, як Амінєв проходив у заборонену зону митниці, і там розпоряджався, які пропускати фури, а які – ні. Деякі фури проходили взагалі без огляду”, – повідомив журналіст. Він стверджував, що затримано групу співробітників митниці.

Державна фіскальна Київ Одеська митниця суд




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *