13326

Рейтинг Путіна впав до рівня 2013-го року

За чинного президента Росії Володимира Путіна готові проголосувати 45% росіян. Про це свідчать результати опитування, яке провів фонд “Общественное мнение” (ФОМ) 4-5 серпня, пише 1NEWS, посилаючись на Українську правду.

Респондентам ставилося запитання: “Уявіть собі, що наступної неділі знову відбудуться вибори президента РФ. Скажіть, будь ласка, як, за кого з кандидатів Ви б проголосували?”, можна обрати тільки один варіант відповіді.

Нинішній рейтинг Путіна є найнижчим з 2013 року, коли він теж становив 45%. З кінця 2016 по червень 2018 року він не опускався нижче 60%.

Рейтинг довіри Путіну також знизився. Так, на питання “Ви довіряєте чи не довіряєте В. Путіну?” варіант відповіді “безумовно довіряю” у серпні обрало лише 24% опитаних, тоді як у березні цього року таких було 43%.

Разом з тим, варіант “безумовно не довіряю” обрало 17% респондентів, тоді як з 2015 по травень 2018 року цей показник не піднімався вище 10%.

Довіра до прем’єра РФ Дмитра Медведєва також знижується.

Варіант “безумовно не довіряю” обрало 42% опитаних – це найвищий показник з 2016 року.

Позитивно роботу Медведєва оцінили 24% респондентів, негативно – 54%.

Рейтинг партії “Єдина Росія” становить 32%. У січні 2018 року він становив 51%, а в 2015 році – 55%.

Опитування “ФОМнибус” проводилося 4-5 серпня в 207 населених пунктах у 73 суб’єктах РФ, в опитуванні взяло участь 3000 респондентів.

Водночас, за даними Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦИОМ), рівень довіри до Путіна становить 35,9%. Ще в середині липня цього року він становив 37,9%.

Питання звучало так: “Всі ми одним людям довіряємо, іншим – ні. А якщо говорити про політиків, кому Ви довіряєте, а кому – не довірили б вирішення важливих державних питань?”, можна було обрати будь-яке число відповідей.

Індекс довіри до Путіна (різниця між позитивними і негативними оцінками) у серпні становить 30, в липні становив 32-33.

Дані надані на підставі опитувань “ВЦИОМ-СПУТНИК” – щоденного всеросійського телефонного опитування ВЦИОМ.

Як повідомлялося, раніше в серпні опитування “Левада-Центру” показало, що росіянам стала менше подобатися зовнішня політика їх президента Володимира Путіна.

Так, число тих, хто підтримує зовнішню політику Путіна за два роки (з березня 2016 по липень 2018 року) знизилося на 6 процентних пунктів – з 22 до 16%.

Результати опитування “Левада-центру” за червень також свідчать, що в росіян знизилась довіра до президента Володимира Путіна, членів його уряду та інших ТОП-чиновників держави.

опитування Путин Росія




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *