13319

Вчені довели – що людина не зможе висадитися на Юпітер

Газовий гігант однієї тільки класифікацією говорить про біди, з якими зіткнеться людина, якщо навіть спробує висадитися на Юпітер, інформує 1NEWS.

Перше, про що говорять вчені NASA: висадитися на Юпітер не можна. Першою причиною для цього є склад планети. Учені порівнюють її з величезною хмарою. Але впасти в Юпітер з одного боку і випасти з протилежного теж не вийде. На шляху до «ядра» Юпітера людина може кілька разів вмерти. Так, в 1995 році міжпланетний апарат «Галілео» втратив зв’язок з бортом, заглибившись на 120 км. Пізніше його знищив тиск.

До речі, останнє перевищує земне в сотні тисяч разів. Людину може знудити від небувалої качки в хмарах, викликаної швидкістю обертання Юпітера. День там триває 9,5 земних годин. На глибині 4023 км температура підвищиться до 3371 ° C. Ближче до центру планети «спека» досягне 6093 ° C, а тиск перевищить земний в 2 млн разів.

У самому центрі Юпітера полюси стануть грати з людиною, то підкидаючи, то опускаючи її. Покликати на допомогу не вийде: хмари відштовхують радіохвилі. Центр Юпітера стане останнім притулком астронавта, якщо з ним раптом нічого не трапиться внаслідок впливу тиску і температур.

Нагадаємо, фахівці NASA схвалили план компанії SpaceX під назвою Load-and-go, який передбачає заправку ракети-носія вже після того, як астронавти займуть місця в пілотованому космічному апараті.

 

 

 

 

NASA людина Юпітер




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *