13315

Наслідки негоди в Києві: повінь на Хрещатику, завалена стіна колишнього Центрального Універмагу та 200 повалених дерев

Внаслідок негоди в Києві в ніч на 16 серпня було повалено більше як 200 дерев, 5 опор електропередач та пошкоджені покрівлі 5 будинків. Про це розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелєєв, повідомляє «112 Україна».

Будинок колишнього Центрального Універмагу. Фото “dtp.kiev.ua”

Чиновник стверджує про практично повну ліквідацію наслідків нічної негоди у столиці та відновлення руху трамваїв.

«У нас були проблеми із рухом транспорту, це стосується трамваїв по вулиці Глибочицькій і вул. Борщагівській. Станом на 10:00 рух трамваїв відновлено. Проблем з пересуванням громадського транспорту ніяких нема. Зараз на 11:00 практично можна говорити про ліквідацію наслідків негоди, яка була в ночі», – зазначив він.

За його словами, за ніч було повалено більше як 200 дерев, 5 опор електропередач та пошкоджені покрівлі 5 будинків. Загалом до ліквідації наслідків негоди залучалася 1 тис. комунальників та 50 одиниць спецтранспорту.

Хрещатик. Facebook / Ельдар Сарахман

Коментуючи підтоплення Хрещатику, гендиректор комунальної корпорації «Київавтодор» Олександр Густелєв зазначив, що такої ситуації на центральній вулиці столиці ніколи не було.

«По наших замірах, на певних ділянках Хрещатику залишки води складали 20 см. Якщо казати про кількість мулу і листя з дерев, – це взагалі не можна облікувати. Така кількість сміття, листя і всього іншого – це дещо заважало нормальній роботі дощової каналізації», – зазначив він.

ТЦ “Метроград”. Facebook / Ельдар Сарахман

Зі свого боку, Пантелєєв запевнив, що дренажна система на Хрещатику працює на 100%.

Як зазначив перший заступник директора департаменту міського благоустрою КМДА Тарас Панчій, в основному внаслідок негоди постраждали Подільський, Шевченківський і Солом’янський райони.

ТЦ “Метроград”. Фото з Facebook

Також він запевнив у тому, що всі зливоприймачі перевірені і прочищені, але через великі зливи можуть виникати підтоплення.

«Всі зливоприймачі перевірені, вони працюють. Є багато старих зливоприймачів. Коли є великий потік води, коли вода рухається зі сміттям, як можемо це побачити, то зливоприймачі не встигають увібрати таку кількість води. Тому виникають такі випадки. Зливоприймачі всі тримаємо на контролі, їх перевіряють і прочищують», – запевнив він.

Начальник управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА Роман Ткачук розповів, що внаслідок негоди ніхто за меддопомогою не звертався.

«За нашою інформацією, ніхто не звертався за медичною допомогою через негоду. Ніхто не постраждав», – зазначив він.

Водночас він розповів про постраждалий автомобіль, на який упав бетонний стовп.

«На бульварі Верховної Ради бетонний стовп впав на «Таврію» і розрубав її навпіл. А біля Центрального універмагу впав банер, все інше – повалені дерева», – сказав Ткачук. Він закликав не паркувати автівки біля великих дерев та електроопор.

Фото “dtp.kiev.ua”

В мережі активно поширюють фото підтопленого Хрещатика, торговельного центру Метроград та інших центральних вулиць. Також повідомляється про підтоплення автомобільного тунелю поблизу метро «Дорогожичі».

Спільнота «Київ Надзвичайний» повідомляє також про те, що в будинку, в якому раніше розміщувався Центральний Універмаг, та який постраждав від пожежі, завалилася стіна.

Фото “Хмарочос”

Видання “Хмарочос” пише про те, що на Андріївському узвозі внаслідок зливи позносило вниз у напрямку Контрактової площі бруківку та цеглу.

Фото “Хмарочос”
злива Київ негода повінь Хрещатик




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *