13216

Volkswagen припиняє виробництво найпопулярнішого автомобіля

Німецький автомобільний концерн Volkswagen оголосив про рішення припинити випуск легендарної моделі “Жук” (Beetle). Як повідомили у американському підрозділі Volkswagen останній “Жук” зійде з конвеєра у липні 2019 року на заводі компанії у мексиканському місті Пуебла.

Про це інформує 1NEWS.

Власне модель “Жук” компанія Volkswagen AG випускала з 1938 року до 2003 року. Прототип авто був створений німецьким автомобільним конструктором Фердинандом Порше (Ferdinand Porsche) у 1934 році після того, як роком раніше Адольф Гітлер поставив вимогу виробляти “народний” автомобіль для німецького ринку. Масове виробництво авто розпочалося вже після завершення Другої світової війни.

1974 року завод Volkswagen випустив останнього “Жука”, зібраного на німецькій землі. Виробництво продовжили у Мексиці та Бразилії, а машини цієї моделі стали найпоширенішими у світі. В місті Пуебла їх збирали аж до липня 2003 року.

1998 року Volkswagen випустив на ринок модель “Новий Жук” (New Beetle – Typ 9C). Автомобіль в стилі ретро мав точнісінько такий же “горб” й такі ж великі “очі”, як і оригінал Фердинанда Порше. А у 2011 році німецький концерн замінив її моделлю з назвою “Жук” (A5), яка мала більш сучасний, ніж її попередниця, вигляд.

Загалом “Жуків” було випущено понад 21 мільйон екземплярів, що до 2002 року робило його наймасовішим автомобілем у світі, допоки його не обійшла за кількістю інша модель Volkswagen – Golf.

Джерело: Німецька хвиля

Volkswagen автомобиль виробництво Мексика популярність




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *