13195

На Миколаївщині чоловік вирощував на присадибній ділянці кущі елітної коноплі

У Миколаївській області правоохоронці викрили 57-річного місцевого мешканця, який вирощував на власній присадибній ділянці кущі елітних сортів конопель, кожен з яких сягав три метри заввишки. Про це повідомляє прес-служба поліції області, пише 1NEWS, посилаючись на 112.ua.

Співробітники управління протидії наркозлочинності отримали оперативну інформацію про те, що мешканець Веселинівського району Миколаївської області вирощує за місцем свого мешкання рослини конопель.

“За погодженням з місцевою прокуратурою, правоохоронці отримали ухвалу суду та провели санкціонований обшук, у ході якого на присадибній ділянці господаря виявили насадження коноплі заввишки три метри, яка росла між парканом та кукурудзою. Зі слів господаря, за злаковими рослинами він сподівався заховати нарковмісні”, – розповіли правоохоронці.

Зазначається, що чоловік ретельно доглядав за своїми насадженнями, культивував, забезпечуючи спеціальну систему поливу, аби не допустити пересихання коренів. Зі слів зловмисника, нарковмісні рослини вирощував для власних потреб. 

Правоохоронці вилучили 36 кущів елітної коноплі, вартість якої за цінами “чорного ринку” складає близько мільйона гривень.

Наркорослини направлені на проведення експертизи.

Відомості за вказаним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч. 1 ст. 310 КК України “Незаконний посів або вирощування снотворного маку чи конопель”, що карається обмеженням волі на строк до трьох років. Досудове слідство триває.

Нагадаємо, у березні Генеральна прокуратура України провела 13 обшуків у справі щодо збуту наркотиків в особливо великих розмірах, вилучено 146 кг трамадолу вартістю 10 млн гривень.

коноплі Миколаївська область наркотики




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *