13129

Синод Вселенського патріархату зняв анафему з Філарета

Синод Вселенського патріархату зняв з предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату Філарета анафему та визнав незаконною анексію Київської митрополії у 1686 році. Про це повідомив у Twitter речник УПЦ КП Євстратій Зоря, посилаючись на інформацію поінформованих джерел, інформує 1NEWS.

«Гарні новини з Синоду. З кількох джерел надійшла інформація про два очікуваних рішення Синоду Вселенського патріархату. Перше – про задоволення апеляції патріарха Філарета. Друге – про визнання незаконною анексії Київської митрополії в 1686 р.”, – написав архієпископ Зоря.

Речник додав, що тепер чекатимемо на офіційне підтвердження.

Як зазначає orthodoxia.info, патріарх Філарет та митрополит Макарій звернулися до Вселенського патріархату, використавши право на апеляцію, і Вселенський патріархат відновив їх у канонічному сані.

«Два клірика, які є очільниками двох схизматичних церков в Україні, звернулися із апеляцію до Вселенського патріархату про зняття колишніх обвинувачень. Синод Вселенського патріархату прийняв апеляцію та відновив їхній канонічний статус», – повідомляє видання.

 

 

 

анафема синод Філарет




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *