13129

СБУ: фондові біржі України “відмили” 100 мільйонів гривень

СБУ підозрює українські фондові біржі у причетності до відмивання понад 100 мільйонів гривень.

Про це повідомляє 1NEWS.

Правоохоронці проводять слідчі дії в офісах фондових бірж та місцях проживання їхніх окремих посадовців у межах розпочатого кримінального провадження.

Повідомляється, що співробітники СБУ задокументували факти відмивання нелегальних доходів через використання низки українських фондових бірж.

За даними СБУ, оперативники встановили, що протягом 2017-2018 років посадовці бірж через низку підконтрольних торгівців цінними паперами, представників банківських установ, організували механізм легалізації незаконних доходів та виведення коштів за кордон.

Оборудки здійснювались із використанням підконтрольних нерезидентів шляхом купівлі облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) у режимі так званого “групового звіту”.

Співробітники СБ України задокументували, що за розробленою схемою ділки за відсутності контролю з боку бірж здійснювали протягом короткого періоду часу удавані фінансові угоди купівлі-продажу ОВДП підконтрольними торгівцями. Операції проводились в інтересах фізичних осіб, які у такий протиправний спосіб отримували легалізований дохід, що до того ж згідно з законодавством не підлягає оподаткуванню.

За даними ЗМІ, обшуки проходять у компаніях: Українська біржа, Фондова біржа ПФТС, Універ Капітал, КУА Універ Менеджмент, I-Інвест, Майстер Брок, Навігатор-Інвест, АРТ Капітал, Опексір Лімітед, Крінкліф Ентерпрайзис Лімітед.

Джерело: СБУ

відмивання грошей звинувачення СБУ фондові біржі цінні папери




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *