13129

Центр зайнятості допоміг 179 учасникам АТО відкрити власну справу

За час проведення антитерористичної операції до Київського міського центру зайнятості звернулися за допомогою у працевлаштуванні 3,3 тисячі військовослужбовців, з них – 179 відкрили власну справу. Про це розповів директор Київського міського центру зайнятості (КМЦЗ) Віктор Білич, повідомила 1News прес-служба відомства.

«Загалом з 2015 року послугами столичної служби зайнятості скористалися 3,3 тисячі військовослужбовців, які брали участь в бойових діях. 2,8 тис. осіб – отримували допомогу з безробіття», – зазначив Білич.

Як розповів колишній військовий Марк Мельник, що проходив службу в лавах батальйону «Азов», після повернення із зони АТО за сприяння служби зайнятості він заснував власне видавництво «Орієнтир». Основне завдання видавництва – друкування спогадів і свідчень учасників бойових дій про військові операції та фронтове життя під час подій на Донбасі.

«Зараз ми досягли певного рівня у видавничій справі, наразі у світ вийшло понад 50 видань, зокрема це – дитячі патріотичні книги, історичні праці», – зазначив військовий.

Ще один військовий, який відкрив власну справу – Володимир Розумій. Після звільнення зі служби він звернувся до центру зайнятості, де отримав консультації щодо ведення підприємницької діяльності. У серпні Розумій представив службі зайнятості свій бізнес-план і отримав кошти на започаткування підприємницької справи. Його кав’ярня «Veterano» нещодавно відкрилася у Броварах і має не лише бізнесову, а й соціальну спрямованість – підтримка членів сімей загиблих учасників бойових дій.

Зокрема, директор КМЦЗ зауважив, що учасникам бойових дій, які звертаються за допомогою до служби зайнятості, крім підбору необхідної роботи та отримання допомоги з безробіття, надаються адресні індивідуальні послуги з працевлаштування, професійна підготовка та підвищення кваліфікації, профорієнтація, а також можливість започаткувати власну справу за рахунок виплати допомоги з безробіття одноразово, для організації підприємницької діяльності.

Білич проінформував, що за допомогою столичної служби зайнятості вже знайшли роботу 1,1 тис. учасників АТО.

Він підкреслив, що отримали одноразову виплату допомоги з безробіття для організації підприємницької діяльності та започаткували власну справу – 179 осіб даної категорії.

Ато безробіття Київський міський центр зайнятості працевлаштування




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *