13127

Група поліцейських вимагала хабарі у водіїв-порушників

Правоохоронці у Сумській області затримали групу співробітників поліції за вимагання від водіїв-порушників хабарів, інформує 1NEWS з посиланням на прес-службу департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції.

Так, до Сумського управління ДВБ НПУ надійшла інформація щодо неправомірних дій окремих співробітників ГУНП. Повідомлялося про неодноразові факти вимагання та отримання хабарів працівниками сектору реагування патрульної поліції.

Під час перевірки з’ясувалося, що до протиправної діяльності причетні четверо співробітників поліції, троє з яких займають керівні посади. Патрулюючи автошляхи, вони зупиняли водіїв, які порушили ПДР. Замість складання відповідних протоколів, вимагали й отримували хабар: від кількох сотень гривень до кількох тисяч.

“Приміром, з 50-річного мешканця області, якого суд позбавив права керування на 6 років, а він знову сів за кермо та ще й напідпитку, поліцейські запросили 6 тисяч гривень. Отримавши від порушника частину суми, хабарники “пояснили”, що він платитиме їм щомісячно по 600 гривень, інакше доведеться відповідати за керування транспортним засобом без прав”, – розповіли у департаменті.

Слідчий відділ управління СБУ розпочав кримінальне провадження за ч.3 ст.368 КК України – це прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою.

“Лейтенант, два капітани та майор поліції були затримані працівниками внутрішньої безпеки НПУ, ГУНП Сумщини, УСБУ та прокуратури області відразу після одержання фігурантами змови чергової частини хабара від водія-порушника. Готується оголошення їм підозри та обрання запобіжного заходу”, – зазначили у департаменті.

 

 

 

поліція порушники хабарі




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *