13189

Жертвам тоталітарних режимів надали нові пільги

Жертвам нацистських переслідувань надали право на безкоштовний проїзд міським транспортом, а реабілітованим жертвам політичних репресій – знижку на оплату ж/к послуг і додаткову відпустку. Це передбачено Законом № 2542-VIII щодо посилення соціального захисту окремих категорій осіб з числа жертв нацистських переслідувань та політичних репресій, який вступив в силу 11 жовтня. Про це 1News повідомило управління юстиції.

начальник Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області Роман Возняк

За словами начальника Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області Романа Возняка, колишні неповнолітні в’язні концентраційних таборів (особи, на яких поширюється дія статей 61 і 62 Закону «Про жертви нацистських переслідувань») отримали право (без урахування сукупного доходу сім’ї):

– на безоплатний проїзд усіма видами міського та приміського пасажирського транспорту;

– на пільговий проїзд залізничним, морським, річковим транспортом, автобусами приміських і міжміських маршрутів міжобласного сполучення.

Також він додав, що реабілітовані жертви репресій, які були позбавлені волі або примусово безпідставно поміщені в психіатричний заклад за часів СРСР, отримали соціальні гарантії учасників бойових дій.

До того ж, визнані особи з інвалідністю з числа таких осіб отримали пільги осіб з інвалідністю в результаті війни. Так, встановлено їх право на додаткову оплачувану відпустку тривалістю 14 календарних днів, на пільгове отримання житла, на 100% оплату лікарняних листків.

відпустка громадський транспорт жертви тоталітарних режимів комунальні послуги пільги управління юстиції




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *