13125

В уряді повідомили – скільки грошей передбачено на субсидії в наступному році

Перший віце-прем’єр-міністр України – Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів доручив передбачити у держбюджеті на 2019 рік кошти для виплати субсидій у грошовій формі, інформує 1NEWS з посиланням на прес-службу МЕРТ.

“Наразі проект Закону України „Про державний бюджет України на 2019 рік“ передбачає субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг у розмірі 55,1 млрд грн”, — йдеться у повідомленні.

11 жовтня Перший віце-прем’єр-міністр Степан Кубів провів перше засідання Міжвідомчої робочої групи з підготовки пропозицій щодо монетизації житлових субсидій.

За результатами засідання робочої групи, Міністерство фінансів та Міністерство соціальної політики повинні опрацювати питання щодо розподілу передбаченої в проекті державного бюджету на 2019 рік субвенції на:

  • програму Міністерства соціальної політики для виплати пільг та субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг в грошовій формі,
  • субвенцію Міністерству фінансів для проведення розрахунків з надавачами послуг за надані пільги та субсидії.

Під час засідання міжвідомча робоча група ухвалила рішення про механізм надання субсидій у грошовій формі. Монетизація житлових субсидій проходитиме в три етапи. Перший етап має розпочатись 1 січня 2019 року та розповсюджуватиметься на тих громадян, які будуть звертатися за субсидією з новим пакетом документів. На другому етапі до монетизації мають бути долучені громадяни, яким буде призначена субсидія на неопалювальний період 2019 року. На третьому етапі очікується повний перехід на надання субсидій у грошовій формі.

 

МЕРТ субсидії уряд




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *