13186

Аеропорт «Київ» вдвічі збільшить термінал А

Акціонери Міжнародного аеропорту «Київ» ім. Ігоря Сікорського ухвалили рішення розширити термінал «А» та вдвічі збільшити його пропускну здатність, інформує 1NEWS.

Про це повідомили засновник інвестиційної групи UFuture Василь Хмельницький та голова ради директорів Міжнародного аеропорту «Київ» Денис Костржевський, інформує прес-служба аеропорту у Facebook.

«Ми зводимо нові площі – не для того аби збільшити кількість пасажирів, а для покращення сервісу і комфорту в аеропорту. Ми очікуємо, що проект окупиться за вісім-дев’ять років. Дивіденди спрямовуємо на розвиток аеропорту», – зазначив Хмельницький.

Пасажиропотік аеропорту «Київ» порівняно з минулим роком збільшився на 57%. Тобто за 9 місяців поточного року через повітряні ворота столиці пройшло людей більше, аніж за увесь минулий рік.

Сума залучених у проект коштів оцінюється у 630 млн грн. Інвестори сподіваються, що збільшення площі терміналу на 9,5 тис. кв. м дозволить подвоїти швидкість обслуговування пасажирів та зробити комфортнішими умови перебування для киян та гостей столиці. Роботи планують завершити у травні 2019 року.

«На першому поверсі, нового крила терміналу, буде 18 стійок реєстрації і 9 пунктів нагляду за авіаційною безпекою. На другому – 18 стійок прикордонного контролю. Пасажири проходитимуть його швидше і потраплятимуть у комфортну зону очікування з трьома ресторанами, двома барами, двома магазинами дьюті-фрі та кабінами з окулярами віртуальної реальності», – зауважив Костржевський.

Інвестори розглядають можливість будівництва на території аеропорту «Київ» ангарів для літаків, а також тризіркового готелю.

 

 

 

 

аеропорт Київ термінал




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *