13127

Територія України забруднена вибухонебезпечними предметами

Через минулі війни та нинішню збройну агресію Росії проти України до третини території країни забруднено вибухонебезпечними предметами.

Про це на засіданні Держкомісії з питань техногенно-екологічної безпеки та НП повідомив глава Держслужби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін, передає 1NEWS.

За його словами, ДСНС у співпраці з міжнародними організаціями склала електронну базу даних про місцезнаходження вибухонебезпечних предметів.

“Встановлено, що майже 30% території держави забруднено небезпечними предметами внаслідок минулих воєн і агресії Росії. Зокрема, більш 4 тисячі ділянок визначені як ймовірно забруднені вибухонебезпечними предметами, а це 1 млн 146 тис гектарів. Підтверджено наявність вибухонебезпечних предметів на загальній площі 453 тис гектарів”, – повідомив Чечоткін.

Особливо гостро, зазначив він, це питання стоїть на звільнених територіях Донецької (238 тис га) та Луганській (197 тис га) областей. В Одеській області – 42,8 тис га, в Київській області – 30,4 тис га, в Харківській – 18,1 тис га, в Житомирській – 1,4 тис га, в Миколаївській – 1,3 тис га.

З початком російської агресії на території України з’явилися мінні поля, нові види боєприпасів, міни-пастки та інші небезпечні вибухові пристрої, часто замасковані під предмети повсякденного вжитку.

З 2014 року на звільнених територіях Донбасу перевірено понад 25 тис га території та знешкоджено 160 тис вибухонебезпечних предметів.

Джерело: ЛIГАБiзнесIнформ

вибухонебезпечні предмети довкілля ДСНС забруднення предмети ЭКОЛОГИЯ




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *