13185

В Армянську знову скаржаться на хімвикиди: влада назвала місцевих провокаторами

Жителі Армянська на українському півострові Крим, анексованому Росією, знову скаржаться на забруднення повітря в районі заводу “Кримський титан”. Про це повідомляють російські “Новая газета” і телеканал “Дождь”, пише 1NEWS, посилаючись на 112.ua.

“Останній викид був 10 жовтня. У моїх дітей почалися ті ж симптоми, які були перед евакуацією з міста: опухли очі, шкіра вкрилася плямами, з’явився страшний кашель. У мене теж очі опухли. У знайомих — те ж саме. Коли виходиш на вулицю — 10–15 хвилин, і все починається. Відвезла дитину в лікарню на швидкій, там сказали, що якщо є можливість, то з міста треба їхати. Причому знову лікарня переповнена”, — розповіла “Новій газеті” мешканка Армянська Катерина Пивовар.

Інформацію про викиди журналістам підтвердили й інші жителі Армянська. На погіршення самопочуття (подразнення в горлі та очах, алергію) у четвер, 11 жовтня, почали скаржитися і жителі сусідніх з Армянськом селищ і навіть розташованого за 20 кілометрів Красноперекопська.

“У мене постійно палає язик, болить піднебіння, я весь цей сморід відчуваю. Я також залишав місто з усіма, повертався – сморід так само відчувався. Проблема серйозна. Проблему приховують, кажуть — все нормально, але в роті пече”, – розповів “Дождю” житель Армянська Ігор Макаревич.

Головний лікар Армянської міської лікарні Райкова на прохання прокоментувати нові повідомлення про викиди заявила: “Що стосується скарг на здоров’я, то люди пов’язують, звичайно, з екологією. Особливо матусі неспокійні. Але офіційно ми їх вже нібито не реєструємо… В принципі, мені щодня передають зведення, і у нас лише 5-го числа зафіксовані дві скарги, пов’язані з екологією. Решта “нулі”.

Влада Армянська повідомлення про новий викид на “Титані” заперечує, а людей, які вирішують скаржитися в ЗМІ, називають “посібниками України”.

Нагадаємо, що наприкінці серпня та на початку вересня, Армянськ вперше накрили викиди токсичних речовин з “Кримського титана” через що у людей погіршилося самопочуття, на гладких поверхнях утворився дивна плівка, метал почав іржавіти, а з дерев опало листя.

Окупаційна влада заявила, що в місті перевищена концентрація сірчистого ангідриду та хлороводню. Був введений режим надзвичайної ситуації, з Армянська евакуювали всіх дітей. 4 вересня роботу заводу “Кримський титан”, який належить українському олігарху Дмитру Фірташу, зупинили на два тижні.

анексія Армянськ Крим Росія хімічні викиди




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *