2315

Супрун розповіла, як правильно їсти яйця

В. о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун продовжує розвінчувати міфи про медицину, здоров’я та здорове харчування. На цей раз Супрун на своїй сторінці в Facebook пояснює як правильно їсти яйця, щоб отримати від них максимальну користь, пише 1NEWS, посилаючись на 112.ua.

В. о. міністра нагадує, що у яйцях є практично всі вітаміни залізо, білок і рідкісні корисні жири.

Що стосується холестерину, через наявність якого в яйцях, від них нерідко рекомендують відмовлятися, то Супрун нагадує, що холестерин в яйцях не робить їх шкідливими.

“Холестерин – це один з різновидів жирів. Він потрібен для роботи мозку, вироблення гормонів, функціонування травлення і багатьох інших процесів”, – пише Уляна Супрун.

У середньому, яйце містить близько 186 мг холестерину, а це 62% добової норми, яка може коливатися від 100 до 300 мг залежно від загальної кількості споживаних калорій.

Отже, як їсти яйця, щоб отримати максимум користі:

Яйця потрібно їсти відварені, або пашот. Яйця не потрібно смажити, чи їсти сирими.

Не їсти разом з яйцями шкідливу їжу, наприклад, бекон або сало. Це потрібно для того, щоб не перевищувати норму споживання холестерину.

Яйця потрібно їсти разом з іншими корисними продуктами. З хлібом з висівками, овочами, з оселедцем, або соняшниковою олією. Така їжа, багата клітковиною і ненасиченими жирами.

користь поради Супрун яйця




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *