13102

Суд зняв з Манафорта 10 звинувачень. Вирок відклали до лютого

Окружний суд міста Олександрія (Вірджинія, США) постановив, що вирок колишньому голові передвиборчого штабу президента США Дональда Трампа Полу Манафорту оголосять 8 лютого 2019 року. Про це повідомляє Washington Post.

Федеральний суддя Томас Селбі Елліс III також зняв з політтехнолога 10 пунктів звинувачень, за якими раніше присяжні не змогли винести вердикт. На думку експертів у галузі права, за федеральними правилами вироків тепер Манафорту загрожує від 7 до 10 років позбавлення волі.

На засіданні політтехнолог не піднявся з інвалідного крісла, коли до нього звертався суддя. Захисник Манафорта Кевін Даунінг заявив, що він має «серйозні проблеми» зі здоров’ям, і попросив суддю прискорити процедури, що передують вироку, аби політтехнолог міг швидше перебратися з місцевої в’язниці у федеральну. Елліс пообіцяв зважати на це.

У серпні Манафорта визнали винним за 8 з 18 пунктів звинувачень у фінансовому шахрайстві. Після цього він уклав угоду про співпрацю з командою спецпрокурора Роберта Мюллера, щоб уникнути другого судового розгляду.

5 жовтня в Нью-Йорку почали конфісковувати активи Манафорта.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *