13099

«Росія може дати військову відповідь». У Лаврова прокоментували вихід США з «ракетного» договору

Міністерство закордонних Справ Росії засудило рішення Трампа вийти з Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (РСМД) і назвало це шантажем. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє «РИА Новости».

Рябков запевнив, що порушень Договору з боку Росії ніколи не було і що США безпідставно її звинувачує.

Заступник голови МЗС також заявив, що Росія може дати військову відповідь на таке рішення Трампа, але доводити до цього Кремль не хоче.

Нагадаємо, радник Дональда Трампа Джон Болтон на початку наступного тижня повинен повідомити Росію про намір США вийти з Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (РСМД). Причиною цього розриву стало порушення РФ умов договору. На думку США, Росія почала розміщувати в Європі свої ракети малого дії, які можуть нести ядерні заряди.

Договір про ракети середньої і меншої дальності підписали Михайло Горбачов і Рональд Рейган 8 грудня 1987 року у Вашингтоні. Документ забороняє робити, відчувати і розгортати балістичні і крилаті ракети наземного базування середньої (від 1000 до 5500 км) та малою (від 500 до 1000 км) дальності.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *