13093

Моуріньо затіяв бійку з тренерами «Челсі», і це порівняли з картиною Караваджо. До чого тут «Юда»?

Головний тренер «Манчестер Юнайтед» Жозе Моуріньо зчепився з тренерами лондонського «Челсі» на останніх секундах матчу в суботу, 20 жовтня, що стало приводом для порівняння з сюжетом картини Караваджо.

Що сталося?

Матч відбувся в Лондоні, на стадіоні «Стемфорд Бридж». Гра йшла з почерговим успіхом, до кінця матчу «Юнайтед» утримував перевагу 1:2, але буквально на останніх секундах лондонці зрівняли рахунок. У пориві емоцій один з тренерів «Челсі» пробіг повз Моуріньо, махаючи кулаком (за іншою версією — сказав щось неприємне). Тренер «Манчестер Юнайтед» схопився з місця й кинувся в бійку з колегою. Штовханину припинили стюарди та члени обох команд.

Things got heated on the touchline after Ross Barkley's equaliser. pic.twitter.com/Dy4bClcEBs

— ESPN FC (@ESPNFC) October 20, 2018

До чого тут Караваджо, і чому саме ця картина?

Після матчу один з користувачів Twitter виклав колаж з фотографії бійки і картини Мікеланджело Мерізі да Караваджо «Поцілунок Юди». Крім схожості сюжетів, дехто звернув увагу й на інший підтекст назви. «Юдою» Моуріньо називають уболівальники «Челсі» бо наразі він тренує «Манчестер Юнайтед», незважаючи не те, що раніше двічі очолював «Челсі». Варто зазначити, що з лондонської команди Моуріньо двічі звільняли. Але кожного разу, коли вболівальники ображають португальця, він показує їм три пальці — саме стільки разів він приводив «Челсі» до титулу чемпіонів Англії.

When life mimics art before your very eyes.The Taking of Christ by Caravaggio ,2018 version. Once in a lifetime photograph taken by the mighty @TomJenkinspix .Brilliant. #Mourinho #ManchesterUnited #Chelsea #ChelseaManUtd #photography #PremierLeague #Sarri #motd #matchoftheday pic.twitter.com/koTOPoMtSj

— David Sexton (@Daveysexton) October 20, 2018




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *