13095

У Харкові відпустили обвинуваченого у побитті євромайданівців. Він відбув свій термін у СІЗО за «законом Савченко»

Дзержинський райсуд Харкова засудив харків’янина, який брав участь у побитті учасників Євромайдану у квітні 2014 року до п’яти з половиною років ув’язнення, пише Інтерфакс-Україна.

Також суд постановив, що строк відбування покарання необхідно рахувати з дня арешту обвинуваченого, тобто з 1 лютого 2016 року. З урахуванням «закону Савченко» [день попереднього ув’язнення зараховується як два дні відбування покарання], суд вирішив, що обвинувачений своє відсидів і звільнив його з-під варти.

Обвинувачений був серед людей, які напали на євромайданівців біля виходу з метро «Університет» у Харкові. Він не менше двох разів вдарив ногою активіста, який впав, а потім двічі вдарив його палицею. Продовжити побиття йому завадили представники «Червоного хреста».

Під час суду обвинувачений повністю визнав свою провину. Суд врахував це, а також його каяття і те, що він частково відшкодував завдані збитки.

Потерпіла сторона вимагала виплатити 3 тис. гривень компенсації за матеріальний збиток і 20 тис. гривень — за моральний. Проте суд вирішив, що потерпілий не надав достатніх доказів для підтвердження цих сум.

На початку вересня один з фігурантів справи про побиття, викрадення і тортури учасників Евромайдана, Сергій Чемес пішов на угоду зі слідством, тому його засудили до 3 років і трьох місяців в’язниці.

Йому зарахують термін, який він відбув в ізоляторі тимчасового утримання. Також на нього поширюється «закон Савченко». Всього в ІТТ Чемес перебував 1,5 року, а значить вже через місяць він вийде на свободу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *