13094

Чубаров: назву Криму можуть змінити в Конституції України

Назву Криму в Конституції України можуть змінити на Кримську автономію або Кримськотатарську автономію. Але можуть і залишити й теперішнім — Автономна республіка Крим. Про це заявив глава Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Верховної Ради Рефат Чубаров (БПП), передає УНІАН.

За його словами, назва адміністративно-територіальної одиниці може змінитися після створення на півострові кримськотатарської національної автономії. З цього питання працює конституційна комісія, очолює яку Чубаров.

«Зараз робоча назва Кримська автономія, але паралельно є пропозиції залишити назву – Автономна республіка Крим … І також пропозицію Кримськотатарська автономія. Це одне з тих питань, яке має бути вирішене самої конституційної комісією», — додав глава Меджлісу.

Рішення конституційної комісії будуть направлені у Верховну Раду. Зміни в Конституції має підтримати парламент і Конституційний суд. «Це як раз припадає на момент, коли будуть проходити президентські вибори, розглянути вже остаточно, але тоді знадобиться 300 голосів», — додав Чубаров.

До 2019 року Міністерство інфраструктури збудує два нових контрольно-пропускних пункта на адміністративному кордоні з Кримом. Назви залишаться колишніми: «Чонгар» і «Каланчак». На одному з них відкриють автостанцію.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *