13034

Вночі: Греція звільнила трьох українських моряків, у Канаді депутата вигнали з партії через секс-скандал, а в Лондоні з’явились сатиричні білборди з Путіним

До України повернулись троє моряків, арештованих у Греції

Twitter / Pavlo Klimkin

До України повернулись моряки із судна Mekong Spirit, затриманого більше року тому у Греції. Загалом на борту було 16 моряків. Берегова охорона країни затримала корабель у 2017 році за підозрою у контрабанді зброї. У липні цього року, після тривалих дипломатичних переговорів, влада Греції звільнила частину моряків – 12 членів екіпажу.

В Канаді депутата вигнали з партії через секс-скандал

Відомого депутата парламенту Канади від опозиційної Консервативної партії Тоні Клемента виключили з партії за порушення етичних норм. Раніше політик зізнався, що став жертвою сексуального шантажу: він відправив свої відверті фото та відео особі, яка почала вимагати €50 тис. за нерозголошення. Після оприлюднення цієї інформації, Клемент оголосив про вихід із усіх парламентських комітетів й складення повноважень тіньового міністра юстиції. Однак з минулого року Тоні Клемент є членом спеціального комітету, який здійснює нагляд за канадськими спецслужбами й має доступ до секретної інформації.

У Лондоні розклеїли сатиричні білборди з Путіним

На білбордах – фото президента Росії Володимира Путіна, який тримає в руці російський прапор та підморгує. Поруч розташоване гасло: «Відзначимо червоний, білий і блакитний Brexit». Літера «R» у слові «Brexit» розвернута так, що нагадує кириличну букву «Я». Аноніми, що розклеїли плакати заявили, що вони є групою офіцерів російської розвідки (ГРУ), які хочуть «визнання своєї справжньої ролі у голосуванні щодо Brexit». Раніше Британія заявила, що не знайшла доказів втручання Росії у голосування щодо Brexit у березні 2016 року. 

Землетрус стався біля берегів Гренландії та Ісландії

Сильний землетрус магнітудою 6,8 стався в Північному Льодовитому океані недалеко від Гренландії та Ісландії. Землетрус стався за 119 км на північний захід від норвезького острова Ян-Майєн, який розташований на кордоні Норвезького та Ґренландського морів. Епіцентр підземних поштовхів залягав на глибині 10 км.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *