13037

У будинку генконсула Саудівської Аравії знайшли сліди кислоти, якою могли розчинити тіло Хашоггі

У будинку генерального консула Саудівської Аравії в Стамбулі знайдені сліди кислоти, яку могли використати для знищення тіла вбитого журналіста Джамаля Хашоггі, повідомляє Al Jazeera.

«Сліди плавикової кислоти та інших хімікатів були виявлені в колодязі в резиденції саудівського генконсула Мухаммада аль-Утайби в Стамбулі», – сказало джерело видання.

Кореспондент телеканалу в Стамбулі Ендрю Сіммонс заявив 8 листопада, що взяти зразки з колодязя турецькі правоохоронці змогли під час першого візиту в резиденцію в жовтні. З 16 на 17 жовтня слідчі хотіли отримати повний доступ до саду і колодязя, коли обшукували резиденцію. Проте їм відмовили. При цьому їм вдалося непомітно взяти зразки з верхньої частини колодязя.

Результати показали наявність фтористоводневих та інших хімічних речовин. Крім того, за словами журналіста, зразки, взяті з каналізаційної та дренажної системи навколо резиденції, також показали наявність кислоти.

  • Журналіст The Washington Post Джамаль Хашоггі зник 2 жовтня після того, як зайшов у генконсульство Саудівської Аравії в Стамбулі. Спочатку влада Саудівської Аравії заявляли, що злочин стало результатом раптового бійки, але потім визнали, що вбивство Хашоггі було навмисним.
  • За версією турецьких слідчих, журналіста задушили відразу після входу в будівлю генконсульства, а потім тіло розчленували і розчинили в кислоті.
  • 2 листопада президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що вбити саудівського журналіста Джамаля Хашоггі розпорядився високопоставлений представник влади Саудівської Аравії. У Саудівській Аравії у зв’язку з цією справою затримано 18 осіб.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *