13037

Головний редактор «Медузи» Іван Колпаков подав у відставку після звинувачень у домаганнях

Головний редактор «Медузи» Іван Колпаков подав у відставку на тлі звинувачень у сексуальних домаганнях. Про це він повідомив 9 листопада, пише «Медуза».

«Відставка Колпакова пов’язана із звинуваченнями, які висунула проти нього дружина одного зі співробітників видання. На засіданні ради директорів «Медузи» раніше було прийнято рішення про те, що Колпаков залишиться головним редактором, але Колпаков пізніше самостійно прийняв рішення про відставку», — йдеться в повідомленні видання.

Що сталося?

25 жовтня генеральний директор проекту Галина Тимченко повідомила, що головний редактор Іван Колпаков тимчасово покинув свій пост із-за звинувачень в «неналежній поведінці». На вечірці на честь дня народження видання, Ковпаків чіплявся до дружини одного з співробітників редакції зі словами: «Ти єдина на цій вечірці, кого я можу харассити, і мені за це нічого не буде». Чоловік дівчини [співробітник «Медузи»] розповів про те, що трапилося на редколегії 22 жовтня. В результаті рада директорів усунула Колпакова на два тижні від роботи, а потім повернула на колишню посаду. Співробітник, дружині якого чіплявся головний редактор, звільнився за власним бажанням.

Що говорить Іван Колпаков?

Скандал в «Медузі» отримав величезний резонанс у медіаспільноті. Думки розділилися: ряд читачів і журналістів заявили, що рада директорів вчинила правильно, відновивши Колпакова. При цьому багато читачів наполягали, що покарання за такі дії — надто слабке.

«[Моя відставка] Це єдиний спосіб зупинити кризу навколо редакції і мінімізувати репутаційний збиток», — заявив Колпаков.

С этой минуты я не главный редактор «Медузы». Я ухожу, потому что не вижу иного выхода. Потому что так будет лучше для…

Gepostet von Ivan Kolpakov am Freitag, 9. November 2018

Що далі?

Виконуючим обов’язки головного редактора призначена Тетяна Єршова, яка раніше обіймала посаду керуючого редактора «Медузи».

Сайт «Медуза» почав роботу в жовтні 2014 року. Майже вся команда журналістів на момент запуску були колишні співробітники російського сайту «Лента.ру», головним редактором якого була Галина Тимченко. Колпаков очолив «Медуза» в січні 2016 року.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *