13036

З російської колонії Сенцов ставить пʼєсу-антиутопію в Києві та видає книгу

Український режисер Олег Сенцов, незаконно засуджений і ув’язнений в Росії, дистанційно ставить п’єсу в Києві і готує книгу до видання. Про це заявив заступник директора Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) РФ Валерій Максименко, передає ТАСС.

«Олег Сенцов зараз дистанційно керує постановкою своєї п’єси« Номери », – сказав він.

Також Сенцов планує написати книгу та направити до видавництва для публікації збірник оповідань про своє дитинство на п’яти мовах.

За словами тюремника, в колонії Сенцов перечитує «Війну і мир» Льва Толстого і вивчає англійську мову, готуючись до майбутнього звільнення.

«Що стосується його здоров’я, то зі здоров’ям [після тривалого голодування] у нього все чудово. Він сповнений сил і творчих планів », – зауважив заступник директора ФСВП.

  • Прем’єра вистави за мотивами п’єси Олега Сенцова «Номери» відбудеться 7 грудня у Довженко-центрі.  «Номери» — це антиутопія, сюжет якої безпосередньо пов’язаний із долею її автора. Частина зібраних на виставі коштів йде на допомогу родині Олега.
  • 25 жовтня Олегу Сенцову присудили премію Європейського парламенту імені Сахарова. Розмір премії — €50 тисяч. 
  • У серпні 2015 року російський суд призначив покарання для українського режисера Олега Сенцова — до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням в організації терактів в анексованому РФ Криму. Він свою провину не визнає, а 14 травня 2018 року почав голодувати. Активіст голодував 145 днів і вимагав, щоб влада Росії звільнила 64 українських політвʼязні.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *