13036

Поки Труба у відпустці. В ДБР перевірили на поліграфі кандидатів на керівні посади, яких не хотів призначати директор

В Державному бюро розслідувань перевірили на поліграфі 27 кандидатів на керівні посади, обраних зовнішньою конкурсною комісією, йдеться у повідомленні ДБР у Facebook.

За словами виконуючої обов’язки директора ДБР Ольги Варченко, кандидати самі попросили провести дослідження, щоб визначити чи будуть їх призначати. «Оскільки тепер ми маємо як результати психофізіологічного дослідження, так і результати спеціальної перевірки, яку усі переможці конкурсу пройшли, після повернення Директора Романа Труби з відпустки, ми зможемо ухвалити рішення щодо їх призначення» – заявила Варченко.

7 листопада зовнішня конкурсна комісія розглянула звернення директора ДБР Романа Труби про повторний конкурс на ці посади, і вирішила, що у законі немає поняття «новий конкурс», тому для цього нема підстав.

Державне бюро розслідувань провело дослідження на поліграфі для 27 кандидатів на керівні посади, обраних Зовнішньою…

Gepostet von Державне бюро розслідувань am Freitag, 9. November 2018

Однак Труба просив про новий конкурс не лише через відсутність результатів поліграфу, але й через умнівну репутацію деяких кандидатів. За його словами один з них фігурує у кримінальному провадженні про державну зраду, а інший — у справі про легалізацію коштів, отриманих злочинним шляхом. За інформацією theБабеля, мова йде про Олександра Туру [справ про державну зраду] і Євгена Шевцова [легалізація коштів]. Обижва чоловіки фігурують у списку людей, яких перевірили на поліграфі 8 листопада.

  • 28 серпня Труба відмовився призначити 27 осіб на керівні посади відомства, яких раніше рекомендувала конкурсна комісія. Він мотивува це відсутністю результатів поліграфа і сумнівною репутацією низки кандидатів. Його заступник Ольга Варченко назвала рішення Труби незаконним.
  • 2 листопада Труба ініціював оголошення нового конкурсу на 27 керівних посад в бюро і попросив конкурсну комісію його призначити
  • 8 листопада стало відомо, що директор ДБР пішов у відпустку і його обовʼязки виконуватиме Варченко.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *