13032

«Газпром» не буде отримувати доходи від «Північного потоку» поки не погасить борг перед «Нафтогазом»

Суд у Швейцарії заборонив компаніям Nord Stream AG і Nord Stream 2 AG здійснювати будь-які виплати «Газпрому» за позовом «Нафтогазу України», пишуть РИА Новости.

Швейцарські компанії Nord Stream AG і Nord Stream 2 AG займаються управлінням газопроводами «Північний потік» і «Північний потік-2». «Нафтогаз» вимагає арештувати їхні акції в рамках примусового стягнення з «Газпрому» $4,7 млрд за рішенням Стокгольмського арбітражу.

За твердженням «Газпрому», поки українській компанії цього добитися не вдалося, але в рамках забезпечувальних заходів швейцарським компаніям заборонили робити виплати російському монополісту. «В результаті заборони всі виплати від цих компаній «Газпрому» направляються на швейцарських приставів», — відзначили в «Газпромі».

  • 28 лютого 2018 року Стокгольмський арбітраж зобов’язав «Газпром» компенсувати «Нафтогазу» $4,63 млрд за недопоставку для транзиту в 2009-2017 роках понад 200 млрд кубометрів газу.
  • Російська компанія не погодилася з цими вимогами, і тепер «Нафтогаз» вимагає, щоб суди в країнах Європи зобов’язали «Газпром» виплатити борг в тій чи іншій формі.
  • На 5 листопада з «Газпрому» стягнули газ на $2,1 млрд у рамках виплат за цим судовим рішенням.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *