13033

Вночі: від пожеж в Каліфорнії загинули 9 осіб, «керченський стрілок» діяв один, УПЦ МП пояснила, чому не перейменується

Через лісові пожежі в Каліфорнії загинули 9 осіб

Justin Sullivan / Getty Images

В американському штаті Каліфорнії лісові пожежі стали причиною загибелі дев’яти чоловік. Чотирьох людей знайшли в згорілій машини, їх не ідентифікували. Згоріли майже сім тисяч житлових будинків, а полум’я поширилося на більш ніж 900 гектарів. Під час боротьби з вогнем поранення отримали троє пожежників. Евакуювали тисячі людей. Глава компаній SpaceX і Tesla Ілон Маск запропонував владі Каліфорнії допомогу в транспортуванні людей із зони лісових пожеж.

СК РФ встановив, що у Рослякова не було спільників під час стрілянини в коледжі Керчі

Російське слідство, проаналізувавши матеріали по справі про масове вбивство в керченській коледжі, зробило висновок, що стрілець Владислав Росляков діяв сам. В рамках розслідування допитали 650 чоловік і слідству вдалося відновити маршрут Рослякова в день теракту в Керчі. «Отримані докази та свідчення, які зафіксували всі його дії. Виходячи з наявних даних, слідство зробило висновок, що Росляков діяв поодинці», – йдеться в повідомленні СК РФ.

У Туреччині на військовій базі вибухнули боєприпаси. Більше 25 постраждалих

youtube.com

У Туреччині 25 військовослужбовців отримали поранення в результаті випадкового вибуху дефектних боєприпасів в південно-східній провінції Хаккарі. Постраждалі госпіталізовані, а рятувальники намагаються дістатися до семи зниклих безвісти солдатів, повідомили турецькі військові. Турецький суд наклав заборону висвітлення інциденту в ЗМІ, щоб «запобігти дезінформації».

Затриманий в Австрії шпигун РФ передавав дані НАТО

NATO / Flickr

Підозрюваний у шпигунстві колишній полковник австрійської армії, передавав в РФ в тому числі інформацію щодо НАТО. Офіцер відвідував семінари військового блоку, а потім передавав отриману на них інформацію до Москви. Згідно з джерелами видання, екс-полковник повідомляв Росії «м’яку інформацію» – дані про звички і слабкості військових керівників Заходу, в тому числі і про уподобання в їжі і настроях у підрозділах армії НАТО. Також припускають, що він передавав російським військовим контакти з корпоративної мережі австрійської армії.

В УПЦ МП заявили про неможливість перейменуватися в РПЦ

Steven Kelley / Flickr

Перейменувати Українську православну церкву Московського патріархату в Російську православну церкву неможливо , оскільки її статут зареєстрований усіма державними органами. Про це сказав речник УПЦ МП Климент. «Наша церква отримала свою назву ще раніше, ніж держава Україна як незалежна інституція. І сьогодні всі ці розмови про зміну назви виглядають як клоунада. Всі розуміють, що це неможливо», – заявив Климент.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *