13032

Ректору Московської духовної академії заборонили вʼїзд в Україну на три роки. До країни він не потрапив

Ректор Московської духовної академії архієпископ Амвросій не перетинав кордон з Україною після того, як його зупинили в аеропорту «Жуляни». Про це theБабелю повідомив прес-секретар голови Держприкордонслужби Олег Слободян.

Він наголосив, що інформація, оприлюднена деякими ЗМІ, що Амвросій нібито перетнув кордон та заїхав до України іншим авіарейсом, — неправда. «Дана інформація не відповідає дійсності та, швидше за все, є провокацією», — підкреслив Слободян.

Він додав, що Амвросія не просто не пропустили через кордон, а ще й заборонили в’їзд на територію України на три роки. Слободян також припустив, що журналісти могли переплутати роки — 9 листопада 2017 року Амвросій був в Україні, і цю інформацію журналісти могли отримати з баз даних.

theБабель звернувся по коментар з приводу цієї ситуації до Української православної церкви Московського патріархату, але оперативно отримати його не зміг.

  • Амвросія не пустили в Україну 7 листопада. Він мав відвідати Україну для того, щоб взяти участь в актовому дні Київської духовної академії.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *