13029

Сексуальні домагання в Facebook і Google більше не будуть закритою темою. Компанії скасовують примусовий арбітраж

Компанії Facebook і Google вирішили відмовитися від практики примусового арбітражу при скаргах на сексуальні домагання, пише The Verge.

Примусовий арбітраж передбачає, що конфлікти між співробітниками розглядаються всередині компанії, і вони не можуть поскаржитися в інші інстанції. Зі зміною правил співробітники Facebook і Google будуть самі вирішувати, скористатися їм внутрішнім арбітражем або скаржитися в зовнішні органи на сексуальні домагання. «Ми ставимося дуже серйозно до домагань, і в Facebook їм немає місця», — запевнив директор компанії з корпоративних зв’язків з громадськістю Ентоні Харрісон.

У Facebook також переглянуть політику відносин між співробітниками і будуть вимагати від керівників повідомляти про будь-які романтичні стосунки з іншим працівником, навіть якщо це не його підлеглий.

У Google планують створити спеціальний сайт для повідомлень про домагання, на якому потерпілим надаватимуть консультації. Крім того, компанія дозволить співробітникам запрошувати з собою інших людей для підтримки на зустрічі для обговорення скарг.

  • 25 жовтня The New York Times звинуватила Google в тому, що компанія покривала одного зі своїх топ-менеджерів — творця Android Енді Рубіна. Він звільнився з Google 2014 року і отримав $90 млн компенсації на тлі звинувачень у сексуальних домаганнях.
  • Гендиректор компанії Сундар Пічаї заявив, що за останні два роки Google звільнила 48 співробітників, у тому числі 13 топ-менеджерів, за сексуальні домагання на робочому місці.
  • 1 листопада сотні співробітників Google по всьому світу провели акцію протесту проти сексуальних домагань в компанії — #GoogleWalkout.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *