13027

У «ЛДНР» проходять псевдовибори: на ділянках в основному пенсіонери, звʼязок Vodafone не працює

В 8 ранку 11 листопада в «ЛДНР», всупереч міжнародним попередженям, стартували «вибори глав республік і депутатів парламентів». Глава т. н. Центрвиборчкому «ДНР» Позднякова Ольга заявила, що відкриті 408 ділянок, 153 — в Донецьку, передають ресурси сепаратистів.

Дільниці для голосування будуть працювати до 19:00 за київським часом [до 20:00 за московським часом].

За словами Позднякової, проголосувати на виборах» за межами самопроголошених «ДНР» і «ЛНР» не можна — організатори начебто не можуть забезпечити безпеку на підконтрольній території Україні і за кордоном.

Перекриті вулиці і не працює зв’язок

У Донецьку 11 листопада обмежили рух автомобілів, пишуть «Новини Донбасу». Рівно о 12:00 рух закриють на восьми вулицях в центрі міста, проїзд буде відкритий тільки для комунального транспорту.

Крім того, з ранку в «ЛДНР» припинив працювати мобільний зв’язок Vodafone. На збої зі дзвінками почали скаржитися місцеві жителі, а в «міністерстві зв’язку ДНР» заявили, що зв’язок відсутній із-за пошкодження оптоволоконної лінії зв’язку між Донецьком і Луганськом.

Кого вибирають?

На посаду «голови ДНР» претендують п’ять осіб. Серед них нинішній в. о. голови ДНР» Денис Пушилин. Серед інших кандидатів «суддя народного трибуналу» Олена Шишкіна; «громадянин республіки» Роман Храменков; «пенсіонер, екс-заступник міністра освіти і науки ДНР» Володимир Медведєв і керівник музею бойової і трудової слави ветеранів Афганістану Петровського району Донецька Роман Євстіфєєв.

На посаду «голови ЛНР» претендують чотири кандидати: в. о. голови ЛНР» Леонід Пасічник; голова «Загальнореспубліканського професійного союзу працівників освіти і науки ЛНР» Олег Коваль; голова Перевальського територіального відділення громадського руху «Луганський економічний союз» Людмила Руснак і голова профспілкової організації «Республіканський профспілка працівників залізничного транспорту Луганської народної республіки» Наталія Сергун.

Крім глав псевдо-республік обираються «Народні Ради» «ДНР/«ЛНР». Очікується, що перші попередні результати будуть готові до 23:00 за київським часом [00:00 за мск ].

Паблики сепаратистів у Telegram повідомляють, що виборчі дільниці переповнені. Однак, як видно по фото, голосують, в основному, пенсіонери.

  • Спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер заявив, що псевдовибори, заплановані на Донбасі 11 листопада, не будуть визнані світовою спільнотою.
  • Президент Петро Порошенко заявив, що США і Європа введуть нові санкції проти Росії за дострокові вибори в «ДНР» і «ЛНР».



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *