13027

«Вбивство тривало 7 хвилин». Турецький журналіст розкрив подробиці смерті Хашоггі

Журналіста Джамаля Хашоггі задушили пластиковим пакетом, розповів журналіст Назіф Караман, повідомляє Al Jazeera.

Караман, який займається розслідуванням вбивства Хашоггі, заявляє, що останніми словами саудівського журналіста: «Я задихаюся». Журналіст сказав, що, згідно з аудіозаписом з саудівського консульства в Стамбулі, вбивство тривало близько семи хвилин. «Останніми словами Хашоггі було: «Я задихаюся … Зніміть цей пакет з моєї голови, у мене клаустрофобія», — заявив Караман.

Процес розчленування тривав 15-хвилин, повідомив журналіст. За словами Карамана, вбивці розклали пластикові пакети на підлозі, перш ніж розчленувати тіло Хашоггі. Цей процес очолив глава Саудівської наукової ради з судової експертизи Салах аль-Тубаігі. Журналіст пообіцяв, що його видання Daily Sabah опублікує фото інструментів, які вбивці привезли з собою для виконання злочину.

  • Журналіст The Washington Post Джамаль Хашоггі зник 2 жовтня після того, як зайшов до генконсульства Саудівської Аравії в Стамбулі. Спочатку влада Саудівської Аравії заявляла, що злочин став результатом раптової бійки, але згодом визнала, що вбивство Хашоггі було навмисним.
  • За версією турецьких слідчих, Хашоггі задушили відразу після входу в будівлю генконсульства, а далі тіло розчленували і розчинили в кислоті.
  • Влада Туреччини передали аудіозаписи вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашоггі США, Франції, Німеччині, Британії та Саудівській Аравії, 



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *