13020

Опитування: Четвірка головних претендентів на посаду президента незмінна. Але підтримка Тимошенко зростає

Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко, шоумен Володимир Зеленський, президент Петро Порошенко і лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко залишаються головними фаворитами змагання за посаду президента України.

Про це свідчать дані опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), Центру Разумкова та Соціологічної групи «Рейтинг». Відповідно до нього:

21% — за Юлію Тимошенко;

11% — за Володимира Зеленського;

10% — за Петра Порошенка;

10% — за Анатолія Гриценка;

9% — за співголову фракції «Опозиційного блоку» Юрія Бойка;

8% — за лідера Радикальної партії Олега Ляшка;

6% — за музиканта Святослава Вакарчука;

5% — за нардепа Євгена Мураєва.

Згідно з опитуванням, Тимошенко лідирує у всіх регіонах країни за винятком Донбасу, де вона поступається Бойку. Антирейтинг політиків очолює Порошенко — більше половини опитаних не проголосували б за нього ні за яких обставин.

Що з другим туром?

Організатори опитування також змоделювали ситуацію у другому турі виборів. За результатами такого експерименту, Тимошенко перемагає у всіх можливих парах. А ось президент Петро Порошенко програє всім — у тому числі Юрію Бойку.

Опитування тривало з 19 жовтня до 2 листопада 2018 року. У ньому брали участь 10 тис. респондентів у віці від 18 років у всіх областях України, крім населення анексованого Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Статистична похибка становить не більше 1%.

  • Попереднє опитування показало, що за Тимошенко готові проголосувати 13,4% опитаних; за Зеленського — 7,6%; за Порошенка і Гриценка — по 7%.
  • На початку листопада Тимошенко запросила до співпраці партію Андрія Садового «Самопоміч», партію Анатолія Гриценка «Громадянська позиція» та лідера «Океану Ельзи» Святослава Вакарчука
  • Садовий відмовив Тимошенко і назвав її пропозицію «маніпуляцією».



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *