13022

Стало відомо, скільки Україна витратить на проведення виборів президента в 2019-му

Щоб організувати президентські вибори, необхідно понад 2 млрд грн, повідомив заступник голови Центральної виборчої комісії Євген Радченко, передає УНІАН.

«Загальна сума поки становить майже 2,4 млрд грн, з них на перший тур виборів — приблизно 1,5 млрд грн, на другий — 848 млн грн», — зазначив Радченко.

У комісії також розраховують, що в бюджеті на 2019 рік перерозподілять кошти, які не були використані на місцеві вибори. Ці гроші, за словами секретаря ЦВК Наталії Бернацької, хочуть використати для поліпшення кібербезпеки.

«Сподіваємося, що ми встигнемо провести тендери та закупити технічне обладнання для забезпечення кібербезпеки», — сказала Бернацька.

Вибори президента відбудуться 31 березня 2019 року. 31 грудня 2018 року стартує виборча кампанія — починається реєстрація потенційних кандидатів у ЦВК і передвиборча агітація. Завершиться вона опівночі останньої п’ятниці перед голосуванням. До 9 лютого 2019 року буде оголошено остаточний список претендентів на пост глави держави.

  • Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко, шоумен Володимир Зеленський, президент Петро Порошенко і лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко залишаються головними фаворитами на посаду президента України.
  • Повноваження VI скликання Курултаю кримськотатарського народу продовжать через неможливість демократичних виборів нового складу.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *