12943

«Ми бачимо спробу перевороту». Влада Франції побоюється призначеної на 8 грудня акції протесту «жовтих жилетів»

В адміністрації президента Франції Емманюеля Макрона та уряді країни зростає стурбованість щодо акції протесту «жовтих жилетів», яка запланована на 8 грудня, повідомляє телеканал BFM TV.

Учасники акції пообіцяли «попрямувати до Єлисейського палацу». Французькі чиновники побоюються, що протестувальники можуть спробувати захопити палац та влаштувати державний переворот.

За даними французьких ЗМІ, спецслужби попередили адміністрацію Макрона про «заклики демонстрантів вбивати і братися за зброю, щоб завдати удару парламентарям, урядові, виконавчій владі та правоохоронцям».

Між тим, як повідомляє Reuters, прем’єр Франції Едуард Філіп заявив, що в усій країні розгорнуто близько 65 тис. представників сил безпеки.

  • Протести у Франції почалися 17 листопада. За даними французького МВС, у демонстраціях беруть участь понад 287 тис. чоловік. Крім зменшення цін на паливо, вони вимагають зниження податків і підвищення мінімального розміру оплати праці. Внаслідок протестів загинули три людини, сотні отримали тілесні ушкодження.
  • Під тиском протестів Єлисейський палац ухвалив рішення про скасування запланованого на 2019 рік підвищення податків, зокрема на паливо, що було однією з вимог «жовтих жилетів».



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *