12943

Вночі: Канада виділить $24 млн на вибори в Україні, Джорджа Буша — старшого поховали в Техасі, а Трамп хоче призначити речницю Держдепартаменту послом в ООН

Джорджа Буша — старшого поховали в Техасі

Колишнього президента США Джорджа Буша — старшого, який помер у віці 94 років, 6 грудня поховали на території президентської бібліотеки його імені в місті Колледж-Стейшн (Техас). Церемонія була закритою. Труну з тілом доставили на поїзді з Вашингтона в супроводі членів його сім’ї та близьких друзів. Буш-старший похований поруч з дружиною Барбарою Буш, а також їх дочкою Робін, яка в 1953 році померла у віці трьох років. Колишня перша леді США пішла з життя в квітні, їй було 93 роки.

Arriving ⁦@Bush41Library⁩ today after a very moving train trip on ⁦@UnionPacific⁩ #4141 — incredible flyover from the ⁦@USNavy⁩ and ⁦@CVN77_GHWB⁩, and @TAMU Corps of Cadets. Inspiring and humbling. #Remembering41 #Bush41 pic.twitter.com/x1acNim26w

— Jim McGrath (@jgm41) December 7, 2018

Канада виділить $24 млн на підтримку виборчої реформи в Україні

Канада виділить до $24 млн на організацію моніторингу виборів в Україні, досягнення гендерної рівності та покращення урядування в країні. У міністерстві закордонних справ Канади наголосили, що «місії спостереження за виборами роблять важливий внесок у посилення демократичних інституцій». При цьому підтримка Канади зосередиться на «збільшенні демократичної участі громадянського суспільства, підвищенні ролі жінок у демократичних процесах та боротьбі із поширенням дезінформації й стороннім втручанням».

ЗМІ: Трамп вирішив призначити речницю Держдепартаменту Нойєрт послом в ООН

Facebook / Heather Nauert

Президент США Дональд Трамп вирішив призначити речницю Державного департаменту Гезер Нойєрт наступним послом Сполучених Штатів Америки в ООН, повідомляють американські ЗМІ. Колишня ведуча і кореспондент телеканалів ABC і Fox News замінить Ніккі Гейлі, яка в жовтні оголосила, що планує піти з посади посла в ООН до кінця року. Про рішення Трампа повідомили Fox News, агенції Bloomberg і Reuters. У Білому домі та Держдепартаменті коментарів поки не давали.

Німеччина пропонує поширити місію ОБСЄ на Азовське море

Через загострення українсько-російської кризи довкола Азовського моря та Керченської протоки міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас (Heiko Maas) запропонував поширити дію моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) на Азовське море. За словами Мааса, це стане темою обговорення під час зустрічі між представниками України та Росії за посередництва Німеччини і Франції, яка має відбутися у вівторок, 11 грудня, у Берліні.

Влада Японії хоче заборонити закупівлі Huawei і ZTE для держапарату

pxhere.com

Влада Японії планує заборонити закупівлі для державних установ країни телекомунікаційного обладнання китайських компаній Huawei Technologies і ZTE через побоювання шпигунства з боку спецслужб КНР. Питання про заборону розглянуть 10 грудня. Буде йтися про будь-яку продукції, в тому числі японську, де використовувалися напівпровідники Huawei або ZTE, щоб виключити можливість перехоплення інформації.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *