12940

Порошенко підписав бюджет на 2019 рік

Президент Петро Порошенко заявив, що підписав закон про бюджет на 2019 рік. Про це він сказав, виступаючи на Другому українському жіночому конгресі в Києві.

«В умовах, коли в структурі населення переважають пенсіонери, 65% пенсіонерів — це жінки. І така статистика говорить про необхідність прийняття конкретних заходів для їх підтримки вже зараз, і я впевнений, що з цією роботою чудово впорається міністр фінансів Оксана Маркарова… Я зараз там підписав бюджет, ми зараз це робимо», — сказав президент, після чого закликав привітати Маркарову оплесками.

5 грудня спікер Ради Андрій Парубій підписав закон про державний бюджет і направив його президентові.

Законопроект «Про державний бюджет на 2019 рік» Верховна Рада ухвалила о п’ятій ранку 23 листопада. За проголосували 240 депутатів. theБабель зібрав ключові пункти головного кошторису України.

  • З 1 січня мінімальна зарплата складе 4 173 грн. Прожитковий мінімум буде збільшуватися тричі: з 1 січня він становитиме 1 853, з 1 липня — 1 936, з 1 грудня — 2 027 грн.
  • Прогнозується, що ВВП у наступному році зросте на 3% за інфляції у 7,4%. За прогнозами Кабінету міністрів, до кінця року курс гривні становитиме 29,4 грн/$.
  • На медицину виділено 97,5 млрд грн.
  • Додаткові витрати на зберігання військових складів — 1 млрд грн.

Ухвалити держбюджет-2019 — одна з попередніх вимог Міжнародного валютного фонду для відновлення кредитування країни. НБУ розраховує, що Україна до Нового року отримає перший транш кредиту МВФ у розмірі $1,5—1,9 млрд.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *