12941

«Бʼють, застосовують спецзасоби і заважають журналістам». МВС перевірить «приватні армії»

Міністерство внутрішніх справ перевірить 45 юридичних осіб, які володіють ліцензією на ведення охоронної діяльності, написав у Telegram-каналі нардеп Мустафа Найєм.

«Часто ці структури виконують роль «кишенькових армій» і неодноразово були помічені в незаконному застосуванні спецзасобів, нанесенні побоїв і перешкоджання роботи журналістів і громадських організацій», — написав він.

Першою перевірять комунальне підприємство «Муніципальну варту» в Одесі. За даними ЗМІ працівники цього підприємства застосовують силу до місцевих активістів.

Перевірки пройдуть у 14 комунальних підприємств, 30 комерційних організаціях і державному підприємстві «Управління відомчої воєнізованої охорони».

Ці підприємства розташовані в Одесі та Одеській області, Києві та Київській області, Дніпрі, Чернігові та Чернігівській області, Вінниці, Івано-Франківську, а також Полтавській і Кіровоградській областях, Черкасах та Чернівцях.

Нардеп додав, що МВС перевірить компанії, які виробляють і торгують вогнепальною зброєю невійськового призначення та боєприпасами, холодною зброєю, пневматичною зброєю, а також виробляють і продають спецзасоби (гумові кийки, газові балончики, тощо). В цілому перевірять 198 суб’єктів.

  • На початку грудня у Грузії затримали шістьох громадян України і одного грузинського громадянина. Генпрокуратура Грузії звинуватила їх у придбанні та зберігання вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухових пристроїв



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *