12942

СБУ затримала ректора одного із вишів Києва. Той вимагав хабарі та «легалізовував» іноземних студентів

Служба безпеки України затримала ректора одного зі столичних вишів, повідомляється на сторінці СБУ у Facebook.

Ректор разом із проректором з наукової роботи та головним бухгалтером вимагали від іноземних студентів гроші за те, щоб їх не відраховували з навчання. У такому разі іноземцям довелося б повернути посвідки на тимчасове проживання в Україні. «Вартість таких «освітніх послуг» становила $3 тисячі», — йдеться у повідомленні.

З 2016 року зловмисники налагодили механізм легалізації іноземних громадян, надсилаючи запрошення на навчання без дотримання необхідних процедур.

Співробітники Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБ України викрили на…

Gepostet von Служба безпеки України am Freitag, 7. Dezember 2018

Під час слідчих дій правоохоронці вилучили посвідки на проживання, паспорти іноземних громадян, «чорну» бухгалтерію та $20 тисяч. За цими фактами відкрито кримінальне провадження, підозрюваним оголошено про підозру. Зараз вирішується питання щодо їхнього арешту.

  • Іноземні студенти Донецького медичного університету, який базується в Кропивницькому, заявили, що їх можуть депортувати через фірму-рекрутера, якій вони заплатили за навчання.
  • Наприкінці жовтня у ректора Національного технічного університету «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» Михайла Згуровського знайшли незадекларовану нерухомість. Його звинуватили у приховуванні спільного із сином бізнесу у Чорногорії, продажу нерухомості у США та одного з будинків дружини.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *