12939

«Чорне море — для туризму і трубопроводів, а не для суден»: Премʼєр-міністр Болгарії боїться кризи в країні через агресію Росії

Болгарія стикнеться з «серйозною кризою», якщо військова напруженість у Чорному морі погіршиться, про це заявив прем’єр-міністр країни Бойко Борисов, пише Reuters.

У НАТО заявили, що вони активізували свою присутність в регіоні у відповідь на те, що вони назвали агресивними діями Росії.

Борисов сказав, що «Чорне море — для туризму і трубопроводів, а не для судів». Болгарії належить 378 км берегової лінії вздовж Чорного моря.

«Введення кораблів у поєднанні з входом такого могутнього російського військово-морського флоту неминуче призведе до великої кризи», – сказав Борисов репортерам у парламенті.

Прем’єр-міністр сказав, що болгарські Чорноморські туристичні курорти зазнають кризи, так само як і енергопостачання.

«Буде складно вести переговори про диверсифікацію і туризм в умовах загострення напруженості в Чорному морі», – сказав він.

  • Минулого тижня болгарські законодавці дали зелене світло уряду, щоб витратити 1,4 мільярда євро (1,59 мільярдів доларів) на будівництво нового газового каналу для транспортування російського газу з трубопроводу TurkStream до Європи, оминаючи Україну на південь.
  • Агресія РФ у Керченській протоці стане головною темою саміту НАТО в Брюсселі.
  • 25 листопада російський прикордонний корабель протаранив український рейдовий буксир «Яни Капу», коли той разом з ще двома броньованими катерами «Нікополь» і «Бердянськ» переходив з порту Одеси в порт Маріуполя. Під час виходу суден із Керченської протоки російські прикордонники відкрили по них вогонь і захопили. Також вони затримали 24 моряки.
  • Кораблі доставили в порт Керчі на аннексованому півострові.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *