13002

Литва запровадила санкції проти причетних до захоплення українських кораблів у Керченській протоці

Литва запровадила санкції проти 20 осіб, причетних до захоплення українських кораблів 25 листопада в Керченській протоці, пише Європейська правда.

«Ми запровадили національні санкції проти 20 осіб з особового складу, які персонально брали участь у цих воєнних діях проти службовців Військово-морських сил України, а також їхніх керівників і командирів», – заявив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс прес-конференції в Києві.

Санкції, зокрема, передбачають заборону на в’їзд до Литви. Міністр зазначив, що серед тих, хто потрапив під санкції, не тільки росіяни. Лінкявічюс підкреслив, що одного тільки засудження недостатньо у відповідь на російську агресію, а інших кроків з боку міжнародного співтовариства поки немає. «Це також безпосередньо є закликом до інших, і інші теж думають про такі заходи, я знаю про це», – додав він.

  • 25 листопада російський прикордонний корабель протаранив український рейдовий буксир «Яни Капу», коли той разом з ще двома броньованими катерами «Нікополь» і «Бердянськ» переходив з порту Одеси в порт Маріуполя. Під час виходу суден із Керченської протоки російські прикордонники відкрили по них вогонь і захопили. Також вони затримали 24 моряки.
  • Міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас заявив, що Берлін не підтримує ідею нових санкцій проти Росії через інцидент у Керченській протоці.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *