12940

У США вийшов на свободу перший засуджений у справі про втручання Росії у вибори

Колишній радник передвиборного штабу Дональда Трампа Джордж Пападопулос відсидів двотижневий строк за дачу неправдивих свідчень, повідомляє Associated Press.

Пападопулоса засудили до 14 днів ув’язнення після того, як він під час розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера про російське втручання у вибори 2016 року збрехав Федеральному бюро розслідувань про свої контакти з представниками РФ.

Спочатку Пападопулос в ході слідства говорив про своє каяття, але потім почав критикувати це розслідування, називаючи його корумпованим.

Екс-радник працював в групі міжнародної політики передвиборного штабу Трампа. У 2017 році він визнав себе винним у тому, що давав неправдиві свідчення ФБР про свої контакти з людьми, які нібито могли влаштувати зустріч Трампа з представниками російського керівництва перед виборами президента США в 2016 році. Пападопулося засудили до 14 днів тюремного ув’язнення, 200 годин громадських робіт і 12 місяців нагляду.

  • Команда Мюллера з травня 2017 року розслідує втручання Росії у президентські вибори США 2016 року і зв’язки між Кремлем та передвиборним штабом Дональда Трампа.
  • 29 листопада колишній особистий адвокат президента Дональда Трампа Майкл Коен визнав провину в дачі неправдивих свідчень у справі про втручання Росії у американські вибори
  • Перед цим адвокати Трампа надали спецпрокурору Роберту Мюллеру письмові відповіді глави держави на питання про втручання Росії в американські вибори 2016 року.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *