12937

ФСБ звинуватила українських моряків у підготовці провокацій біля Кримського мосту

У ФСБ Росії заявили, що закриття Керченської протоки перед інцидентом з військовими суднами України було пов’язане з попередженням можливих провокацій щодо Кримського мосту. Про це повідомив перший заступник керівника Департаменту берегової охорони Прикордонної служби ФСБ Росії Олексій Вольський, передає Interfax.

«У першу чергу, це було пов’язано з попередженням провокації, провокаційної акції, яка могла бути здійснена судами ВМС України як відносно Кримського моста, так і щодо безпеки судноплавства в Керч-Єнікальському каналі», — сказав він.

За словами представника ФСБ, «будь-яке відхилення від тих правил, які є обов’язковими для всіх суден, може призвести до аварій і техногенних катастроф».

Він додав, що в день інциденту переходу через канал очікували 166 цивільних суден.

  • Російська Федерація продовжує перешкоджати руху суден через Керченську протоку. У зв’язку з цим у протоці і поблизу неї спостерігається значне скупчення кораблів.
  • Міністр оборони Степан Полторак заявив, що кораблі Військово-морських сил України продовжать проходити Керченською протокою.
  • Командувач Військово-морських сил України Ігор Воронченко розповів в ексклюзивному інтерв’ю theБабелю про плани України в Азовському морі, про полонених моряків і про роль Туреччини в конфлікті.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *