12937

Спецпрокурор Мюллер: Манафорт збрехав про звʼязки з Росією і контактах з Януковичем

Спеціальний радник ФБР, який розслідує справу про передбачувану змову Трампа з Росією, Роберт Мюллер звинуватив колишнього голову передвиборної кампанії Трампа Пола Манафорта у брехні федеральним слідчим. Про це пише The New York Times.

«Екс-керівник кампанії Трампа Пол Манафорт збрехав по п’яти основних пунктах після того, як погодився на співпрацю з прокурорами», — йдеться в повідомленні.

Манафорт збрехав про контакти з чиновниками адміністрації Трампа, про взаємини з пов’язаним з російськими спецслужбами консультантом екс-президента України Віктора Януковича Костянтином Килимником. Він також збрехав про виплату $125 тисяч через один з комітетів для покриття його боргу.

«Манафорт багаторазово брехав — це були не просто провали в пам’яті», — йдеться в документі.

  • У листопаді 2018 року адвокати Трампа надали спецпрокурору Роберту Мюллеру письмові відповіді глави держави на запитання про втручання Росії в американські вибори 2016 року.
  • Команда Мюллера з травня 2017 року розслідує втручання Росії у президентські вибори США 2016 року і зв’язки між Кремлем і передвиборним штабом Дональда Трампа.
  • У цій справі висунули звинувачення колишньому голові передвиборного штабу Трампа Полу Манафорту. Присяжні визнали його винним за 8 з 18 пунктів звинувачення.
  • Екс-адвокат Трампа зізнався у неправдивих свідченнях Конгресу про втручання Росії у вибори.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *