12937

Протести «жовтих жилетів» у Парижі: поліція застосувала сльозогінний газ, затримано близько 300 осіб

У Франції тривають акції «жовтих жилетів». Перед початком акцій поліція затримала в Парижі 278 осіб, повідомляє swissinfo. За даними видання, перші протестувальники почали збиратися в Парижі ще на світанку. Демонстранти вимагали від влади ввести податки тільки для найбагатших верств населення.

У центрі Парижа зібралося близько 5 тисяч осіб, повідомляє BBC News. За даними видання, тільки в Парижі до охорони порядку залучено близько 8 тисяч офіцерів і 12 бронемашин, зафіксовано декілька епізодів, коли поліція стріляла в демонстрантів сльозогінним газом. Як передає AFP, Париж заблокований.

?? Paris on lockdown for 'yellow vest' protests #GiletsJaunes pic.twitter.com/9sO2zaY8kg

— AFP Photo (@AFPphoto) December 8, 2018

За даними AFP, кількість затриманих зросла до 300 осіб.

?? Nearly 300 detained as Paris braces for 'yellow vest' protests #GiletsJaunes #GiletsJaunesParis pic.twitter.com/2uWOJykKAW

— AFP Photo (@AFPphoto) December 8, 2018

  • У п’ятницю влада французької столиці оголосила, що низка історичних, культурних та туристичних об’єктів не працюватиме в суботу. Зокрема, йдеться про Великий палац, який є визначним культурним центром. Також будуть закриті для відвідування Ейфелева вежа, Лувр і музей д’Орсе.
  • Протести у Франції розпочалися 17 листопада. За даними французького МВС, у демонстраціях беруть участь понад 287 тис. чоловік. Крім зниження цін на пальне, вони вимагають зменшення податків та підвищення мінімального розміру оплати праці.
  • Єлисейський палац прийняв рішення про скасування запланованого на 2019 рік підвищення податків.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *