13000

Модуль Dragon маневрує перед стиковкою з МКС. Приєднатися заважають проблеми зі звʼязком

Космічний корабель Dragon підійшов до «точки захоплення» в 10 метрах від МКС. Про це повідомляється в Twitter компанії SpaceX.

«Дракон в 10 метрах від космічної станції. Захоплення починається найближчим часом», — написано в повідомленні.

Dragon is ~10 meters from the @Space_Station. Capture sequence starting shortly → https://t.co/gtC39uBC7z pic.twitter.com/xd0d5MNOsC

— SpaceX (@SpaceX) December 8, 2018

Але вже за кілька хвилин компанія повідомила про повернення до 30-метрової точки очікування, поки команда NASA вирішує проблему зв’язку.

Dragon is moving back to ~30 meter hold point while the @NASA team works a ground communication issue. Dragon remains on track for capture by the @Space_Station shortly.

— SpaceX (@SpaceX) December 8, 2018

Стиковка космічного корабля Dragon з Міжнародною космічною станцією запланована на сьогодні.

«Вже розрахований підхід у «точку прицілювання» (350 метрів від МКС). А потім розпочнеться серія маневрів: наступна зупинка і орієнтація в 250 метрах, потім «точка утримання» (30 метрів) і, нарешті, «Capture Point» в десяти метрах. І потім захоплення маніпулятором Canadarm2», — цитує УНН оператора корекції траєкторії Центру управління польотами Національної адміністрації з аеронавтики і дослідження космічного простору США Доржа Бату.

  • Dragon доставить для екіпажу МКС більше 2,5 т вантажів, включно з продовольством і матеріалами для наукових експериментів.
  • 3 грудня SpaceX запустила ракету Falcon 9, утретє використавши один маршовий ступінь. Ракета вивела на сонячно-синхронні полярні орбіти 64 супутники.
  • На початку жовтня SpaceX успішно запустила ракету Falcon 9 з аргентинським супутником SAOCOM-1A. Відпрацьований перший ступінь носія вперше повернувся на космодром «Ванденберг» у Каліфорнії.
  • Компанія Ілона Маска Space Exploration Technologies Corp збирається організувати перший політ космічних туристів на орбіту Місяця у 2023 році.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *