12939

Порошенко підпише закон про припинення Великого договору з Росією 10 грудня

Президент Петро Порошенко 10 грудня підпише закон «Про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією». Про це він заявив у Львові на урочистостях з нагоди 150-річчя створення товариства «Просвіта».

«Є певний символізм у тому, що припинено нарешті-то дію Договору про так звану дружбу з Росією. Відповідний закон я вніс у Верховну Раду. Він також був позавчора проголосований, і в понеділок я його підпишу», — сказав президент.

Договір припинить діяти з 1 квітня 2019 року.

Рада підтримала припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією 6 грудня.

Йдеться про договір, підписаний 31 травня 1997 року в Києві та ратифікований Радою 14 січня 1998 року. Він діє 10 років, потому подовжується.

Припинення дії Договору звільняє Київ від будь-яких зобов’язань з його виконання і не впливає на права, зобов’язання чи правове становище України, що виникли в результаті виконання названого Договору до припинення його дії.

  • 6 вересня 2018 року Рада національної безпеки і оборони прийняла рішення розірвати Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Росією.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *